Andrea Petrek brani boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici

U srijedu, 24. svibnja u 9 sati naša reprezentativka u bench pressu Andrea Petrek nastupa na Svjetskom prvenstvu u bench pressu koje se održava u Sun Cityiju u Južnoafričkoj Republici. Andrea će braniti svjetsko zlato iz Litve koje je osvojila 2021. godine. Podsjetimo, Andrea je prošlogodišnja seniorska viceprvakinja Europe do 69 kg, svjetska seniorska prvakinja do 69 kg iz 2021. godine te juniorska prvakinja Europe do 63 kg 2018. godine. Uz nju na natjecanju je i njezin trener Siniša Križan, ujedno izbornik i glavni trener reprezentacije.

Na natjecanju će sudjelovati 659 natjecatelja iz 35 zemalja svijeta.

Konkurencija je jaka baš kao i svake godine. Ovoga puta Kamerun i Norveška će nam predstavljati najveći izazov. No kao i uvijek do sada, dat ćemo sve od sebe da se u Hrvatsku i Vrbovec vratimo ponovo sa medaljom – rekao nam je izbornik i Andrein trener Siniša Križan.

– Za mene je ovo natjecanje bitno kao i svako drugo. Jednako se trudim i dajem sve od sebe bez obzira na jako naporne i zahtjevne treninge. Kad stanete na postolje i zasvira hrvatska himna zaboravite na sve muke, trud i suze tokom priprema, jer znate da je vrijedilo svake sekunde vašeg treninga i svake kapi prolivenog znoja – rekla je Andrea.

Natjecanje traje od 19. do 27. svibnja 2023. godine te se može uživo pratiti na YouTube kanalu te službenim stranicama Internacionalne Powerlifting Federacije.