U STRAŠNOJ NESREĆI ŽIVOT IZGUBIO POZNATI SPORTAŠ, OSNIVAČ I BIVŠI DOPREDSJEDNIK HPLS-a I VELIKI HUMANITARAC – Ivan Međimurec

Jučer je u teškoj prometnoj nesreći bitku za život izgubio bivši dopredsjednik i osnivač Hrvatskog powerlifting saveza Ivan Međimurec (32) iz Svetog Križa. Nesreća se dogodila na ulazu u Novo Selo Rok iz pravca Čakovca, kad se Međimurec, vozeći motocikl, sudario s kombi vozilom. PU međimurska objavila je da je nesreću uzrokovao vozač kombija koji je motociklistu oduzeo prednost.

Prije svega bio je veliki čovjek i humanitarac. Iako je bio “div” imao je velike srce za sve, tako ga pamte njegovi prijatelji i kolege koji su zajedno s njim powerlifting kao sport digli na jednu veću razinu u Hrvatskoj. Ljubav prema hrani, odvela ga je u profesionalne kuharske vode, bio je kuhar restorana Varaždinbreg.

Tragično preminuli Ivan Međimurec je bio član NK Eko Sveti Križ, a bio je istaknuti međimurski i hrvatski strongman. U powerliftingu je bio viceprvak Europe u kategoriji do 125 kg i najjači na Balkanu u kategoriji isto do 125 kg. Na međunarodnom strongman natjecanju bio je prvi u vuči kamiona od 10 tona. U Zagrebu na festivalu Cro fit fest osvojio je prva mjesta u kategoriji Amix strongman te Amix strongman push&pull. Ivan bi se natjecao i dalje, ali ozljeda mišića odvojila ga je od tog napornog sporta.

Dragi naš Ivane, Počivaj u miru Božjem, zauvijek ćeš biti u našim srcima i mislima.