Intervju – Brigita Bakić

U Merignacu u Francuskoj se od 9. do 12. kolovoza održava Europsko prvenstvo u bench pressu. Tamo će Hrvatsku predstavljati naše dvije juniorke Andrea Petrek i Brigita Bakić te izbornik i trener, Siniša Križan.

Što one očekuju od natjecanja i kako to da su se odlučili baš za powerlifting donosimo vam u kratkom intervjuu. Brigita Powerlfiting trenira dvije godine, na prvom natjecanju je srušila državni rekord u bench pressu i odmah je zavoljela taj sport.

Kako to da si se odlučila baviti powerliftingom i koliko se dugo baviš ovim sportom?

Powerlifting treniram dvije godine, a u teretanu sam išla i prije u sklopu drugog sporta – kajaka. Kako sam uvijek imala dosta snage, jedan od trenera u gradskoj teretani predložio mi je da izađem na jedno natjecanje u powerliftingu i tako je sve počelo. Na svom prvo natjecanju u powerliftingu srušila sam državni rekord u bench pressu i odmah zavoljela ovaj sport.

Kakvu ulogu ima sport u tvom životu?

U sportu sam od svoje desete godine i to je veliki dio mog života. Volim trenirati, uvijek si zadajem neki cilj i težim ka njegovom ostvarenju i uživam u cijelom tom procesu. Smatram da sport puno pruža jednoj osobi, kako fizički tako i psihički razvoj.

U kolovozu ideš na Europsko prvenstvo u Francusku, da li ti je ovo prvo natjecanje izvan Hrvatske?

Europsko prvenstvo u Francuskoj prvo mi je natjecanje izvan Hrvatske što se bench pressa tiče, a u sklopu kajaka nastupala sam na brojnim međunarodnim natjecanjima, a kao jedno od većih istaknula bih Europske igre u Bakuu 2015.godine.

Kako se pripremaš za ovo veliko natjecanje?

Pripreme traju već duže vrijeme i nije naporno jer uživam u svakom treningu. Robert Međugorac i Marko Bradić treneri su s kojima radim.

Što očekuješ od ovog natjecanja?

Od ovog natjecanja očekujem da ću dati svoj maksimum i srušiti svoje osobne rekorde.

Opiši nam tvoj jedan radni dan. Koji su ti planovi za budućnost u powerliftingu i sportu općenito, sportske potrebe i ciljevi?

Uz sport idem i na Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti i trenerica sam u Kajak kanu klubu Marsonia, tako da mi je radni dan poprilično ispunjen. Iako, sad imam više slobodnog vremena s obzirom na to da sam drugu godinu na faksu riješila pa imam više vremena da se fokusiram na natjecanja i sport u kojem ću ostati još dugo jer to je nešto što me ispunjava i u čemu uživam.

Brigita želimo Ti da ostvariš što bolje rezultate i srušiš svoje osobne rekorde!