Intervju – Bruno Škevin

 U srpnju, troje naših studenata koji se bave powerliftingom odlaze na Svjetski studentski kup u Češku, točnije grad Pilsen. Natjecanje će se održati od 8. do 14. srpnja 2018. godine. Hrvatsku će predstavljati Romana Tea Kirinić u kategoriji – 63 kilograma, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Sara Hegediš u kategoriji -47 kilograma, Kineziološki fakultet u Splitu i Bruno Škevin u kategoriji -105 kilograma, Sveučilište u Zagrebu.

Što oni očekuju od natjecanja i kako to da su se odlučili baš za powerlifting donosimo vam u kratkom razgovoru s ovim mladim perspektivnim ljudima.

Bruno Škevin studira na stručnom studiju za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu, smjer: fitness.

Kako to da si se odlučio baviti powerliftingom i koliko se dugo baviš ovim sportom?

Pošto se cijeli život bavim sportom navikao sam natjecati se u nečemu i radi toga samo odlaženje u teretanu i vježbanje mi nije bilo dovoljno i nakon par mjeseci provedenih u teretani odlučio sam se prijaviti na natjecanje koje se održalo 24.siječnja u Virovitici i od tada sam se definitivno zaljubio u sport powerliftinga i nakon osnutka kluba Gumeni medvjedići dižem na svakom natjecanju.

Kakvu ulogu ima sport u tvom životu?

Sport mi puno znači u životu jer si kroz njega uvijek mogu postaviti neki cilj koji želim ostvariti. Najvećim djelom svog sportskog života bavio sam se vaterpolom i niti jedna utakmica mi nije bila toliko uzbudljiva niti sam izgubio toliko sna kao prije powerlifting natjecanja ali zato je i zadovoljstvo nakon dignutog osobnog rekorda ili ostvarenog rezultata jednako tako intenzivan.

U srpnju ideš na Svjetski studentski kup u Češku, da li ti je ovo prvo natjecanje izvan Hrvatske?

Da to mi je prvo natjecanje izvan Hrvatske trenutno se osjećam normalno kao i prije svako drugo natjecanje.

Kako se pripremaš za ovo veliko natjecanje?

Treniram 6x tjedno treninzi traju između 1 do 3 sata, treninge si većinom pišem sam osim programa za bench to je lift s kojim se najviše mučim i za njega koristim program koji mi je napisao Nemanja Cvijanović.

Što očekuješ od ovog natjecanja?

Očekujem neke osobne rekorde i da sve prođe sa što manje drame.

Opiši nam tvoj jedan radni dan. Koji su ti planovi za budućnost u powerliftingu i sportu općenito, sportske potrebe i ciljevi?

Trenutno uz studiranje radim na kiosku i dan ovisi o tome kakvo radno vrijeme imam pa si treninge posložim oko ostalih obaveza al preferiram trenirati popodne ili navečer, na prehranu ne pazim baš osim da unesem dovoljno proteina i kalorija. Budući planovi za powerlifting su napredovati što više iz natjecanja u natjecanje.

Bruno želimo ti puno uspješnih liftova i da ostvariš što bolje rezultate!