Intervju – Sara Hegediš

U srpnju, troje naših studenata koji se bave powerliftingom odlaze na Svjetski studentski kup u Češku, točnije grad Pilsen. Natjecanje će se održati od 8. do 14. srpnja 2018. godine. Hrvatsku će predstavljati Romana Tea Kirinić u kategoriji – 63 kilograma, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Sara Hegediš u kategoriji -47 kilograma, Kineziološki fakultet u Splitu i Bruno Škevin u kategoriji -105 kilograma, Sveučilište u Zagrebu.

Što oni očekuju od natjecanja i kako to da su se odlučili baš za powerlifting donosimo vam u kratkom razgovoru s ovim mladim perspektivnim ljudima.

Sara Hegediš ima 20 godina i studentica je na Kineziološkom fakultetu u Splitu. U početku se je bavila atletikom i odbojkom, nakon toga je krenula s mješovitim borilačkim vještinama (MMA) i powerliftingom.

Kako to da si se odlučila baviti powerliftingom i koliko se dugo baviš ovim sportom?
Powerlifting sam počela trenirati prije godinu i pol sasvim slučajno kada me je moj kolega i sadašnji trener nagovarao da pokušam dizati utege. U početku sam se protivila tome, ali sam na kraju ipak pristala.

Kakvu ulogu ima sport u tvom životu?

Općenito sport ima veliku ulogu u mojem životu jer se tijekom cijelog svog života bavim s raznim sportovima. Daje mi veliku motivaciju i želju za što boljim uspjehom.

U srpnju ideš na Svjetski studentski kup u Češku, da li ti je ovo prvo natjecanje izvan Hrvatske?

Studentski kup u Češkoj mi je prvo natjecanje na koje ću pristupiti, a da je ono izvan Hrvatske.

Kako se pripremaš za ovo veliko natjecanje?

Moje pripreme za Češku su vrlo naporne i uzimam si u danu dosta vremena za treniranje. Ovaj sport zahtijeva da se konstantno bude u treninzima jer u suprotnom rezultati budu loši. Za natjecanje me pripremaju treneri Danijel Škopec i Dražen Moslavac.

Što očekuješ od ovog natjecanja?
Od ovog natjecanja očekujem da postignem dobar rezultat unatoč tome što je konkurencija velika.

Opiši nam tvoj jedan radni dan. Koji su ti planovi za budućnost u powerliftingu i sportu općenito, sportske potrebe i ciljevi?

Moj radni dan izgleda tako da odradim svoje obaveze na fakultetu i zatim odem u teretanu. Treniram po programu koji su mi dali moji treneri. Program je vrlo zahtjevan pa mi oduzme dosta vremena, treniram oko 3 sata. Nakon treninga se dobro istegnem i odem u saunu.

Moji planovi za budućnost u powerliftingu i sportu općenito su ti da si podignem liftove i rezultate na što bolje. Cilj mi je jednog dana otići na Europsko i Svjetsko prvenstvo.

 

Sara želimo Ti da ostvariš što bolje rezultate u Češkoj!