Obavijest…

Poštovani, Budući da u Hrvatski Powerliftig Savez dolaze razna pitanja u vezi saveza i raznih udruga koje promoviraju powerlifting, dužni smo vam odgovoriti na nekoliko pitanja. HPLS pozdravlja svaku inicijativu u cilju promocije i razvoja powerliftinga kao sportske grane u Hrvatskoj, isto tako poštuje i svakoga powerliftera pojedinačno.

Dakle, pozdravljamo svaku udrugu ili klub u Hrvatskoj koja promovira powerlifting iako nisu u Savezu. Međutim, HPLS je dužan i mora poštovati zakonsku regulativu u RH te biti usklađen sa HOO, IPF, EPF te ne smijemo odstupati, odnosno kršiti pravila i zakone koja iste nalažu. Dužni smo Vas i upoznati da se u Hrvatskoj pokušala ishoditi nezakonita registracija od strane Hrvatske powerlifting organizacije (HPO) u državnoj upravi u Zagrebu, no službenica u tom Uredu ih je odbila i obavijestila da je Hrvatski powerlifting savez već registriran.

Zbog toga je HPO povukao svoj zahtjev za upis u Registar udruga i registrirani su u Vukovaru kao i sve ostale udruge, odnosno klubovi, što također pozdravljamo. U suradnji sa HOO, HPLS poziva sve udruge i klubove koji nisu u HPLS-u da se uključe u rad saveza, a među njima i posljednju registriranu udrugu, odnosno klub pod nazivom HPO. Na taj način bismo prešli sve barijere i nesporazume i zajedničkim snagama nastavili razvijati powerlifting u Hrvatskoj kako bismo mladim naraštajima ostavili svijetlu budućnost u ovome sportu.

Sportski pozdrav ! HRVATSKI POWERLIFTING SAVEZ