Redovna sjednica Skuštine HPLS-a

12166024_1704752866426870_550834820_nU nedjelju, 11. listopada 2015. u sjedištu Hrvatskog powerlifting saveza u Virovitici održana je Redovna skupština saveza. Na sjednici su razmatrane daljnje smjernice razvoja powerliftinga u Hrvatskoj te su donešene i važne odluke.

U članstvo HPLS-a primljen je novi klub PLK Coloseum iz Zagreba te će se natjecatelji ovog kluba natjecati i na predstojećem IV Državnom prvenstvu, 28. i 29. studenog u Vukovaru.

Razmatrani su i pristigli prijedlozi natjecanja za 2016. godinu kao i sam koncept natjecanja tijekom slijedeće sezone te je donesena vrlo važna odluka o istovremenom održavanju i powerlifting i bench press natjecanja. Organizatori natjecanja u 2016. godini stoga su se obvezali organizirati obje vrste natjecanja. Usvojen je i donesen slijedeći kalendar natjecanja za 2016. godinu:

  • 26/27. ožujak u Trogiru, powerlifting i bench press, organizator: PLK Bljesak
  • 25/26. lipanj u Đurđevcu, powerlifting i bench press, organizator: PLK Ultimate
  • 8/9. listopad u Gospiću, powerlifting i bench press, organizator: PLK Rux
  • 10/11. prosinac V Državno prvenstvo u Zagrebu, powerlifting i bench press

Ovisno o broju prijavljenih i procjeni trajanja natjecanja predviđa se mogućnost odvijanja natjecanja i kroz dva dana.

12166024_1704752866426870_550834820_nU sustavu bodovanja klubova tijekom sezone ukida se dosadašnji sustav bodovanja te se uvodi sustav bodovanja zasnovan na Wilksovim bodovima tako da će u zbroj bodova pojedinog kluba ulaziti 5 najboljih natjecatelja bez obzira na plasman u kategoriji. Naime, klubove pojedinog kluba tvorit će zbroj Wilks bodova najboljih natjecatelja u klubu. Time se stavlja naglasak na povećanje kvalitete natjecatelja i rada u klubovima.

Skupština je nadalje donijela odluku o ukidanju materijalnih nagrada na natjecanjima, a HPLS će poduzeti korake u izboru partnera i sponzora najboljih natjecatelja.

Kako je već objavljivano, Europsko prvenstvo u classic bench pressu održat će se 2018. u Hrvatskoj. Kao gradovi domaćini predloženi su Zagreb, Split i Zadar a ovisno o kvaliteti organizacijskih projekata odlučit će se o gradu koji će ugostiti najbolje benčere kontinenta.

Na sjednici je oformljena i sudačka komisija koja će pratiti i uređivati rad sudaca. Sudačka organizacija neovisna je u svom djelovanju.

Zbog održavanja Državnog prvenstva u jedanaestom mjesecu prijelazni rok iznimno  je pomaknut na 1.11. te traje do kraja godine. U ovom periodu moguć je prelazak natjecatelja iz kluba u klub.

Pozivaju se svi sportaši koji se bave powerliftingom da učestvuju na IV Državnom prvenstvu u herojskom gradu Vukovaru u jedanaestom mjesecu, mjesecu sjećanja na žrtve pale u obrani grada na Dunavu. Bez obzira na natjecateljsko iskustvo, bez obzira gdje se do Prvenstva natjecali, poziv i dobrodošlica je upućena svim powerlifterima da svojom nazočnošću uveličaju natjecanje a pokazanom snagom odaju pijetet Vukovaru.